Enonsaari

Kaipasitpa luonnon helmaan rauhoittumaan, nauttimaan historiallisen kesäkahvilan antimista tai pulahtamaan hiekkarannalta kauniiseen Vesijärveen, olet oikeilla jäljillä!

Enonsaaren juuret kesänviettopaikkana ulottuvat yli sadan vuoden taakse. Huvila Siesta, jonka nimeä rakennuksessa toimiva kesäkahvilakin kantaa, on rakennettu jo 1900-luvun alussa. Yksityisomistuksesta huvila siirtyi Lahden kaupungille 1950-luvulla ja tätä seuraavat vuosikymmenet ovat rakentaneet saarelle värikkään historian ja erityisen paikan lahtelaisten sydämissä

Painovoima

Tällä hetkellä Lahden kaupungilta Enonsaaren tiloja vuokraa ja toiminnasta vastaa voittoa tavoittelematon yhdistys Painovoima ry.

Yhdistyksen toiveena on olla mukana auttamassa Enonsaarta löytymään takasin retkeilijöiden kesäsuunnitelmiin verkkaisemman aikakauden jälkeen. Tavoitteena on kehittää Enonsaaresta ekososiaalinen ja hiilijalanjäljeltään mahdollisimman neutraali matkailukohde. Tässä kaikessa onnistutaan kuitenkin ainoastaan yhdessä.

Vuonna 2002 perustettu Painovoima ry ylläpitää ja kehittää luovaa ja taiteilijalähtöistä kiertotalouskeskusta Lahdessa. Keskuksessa painotetaan vahvasti teollisten sivuvirtojen hyödyntämistä sekä työllisyyden lisäämistä vaikeasti työllistävillä aloilla.

Sateenvarjo-organisaationa toimien Painovoima ry tekee laajasti yhteistyötä erilaisten toimijoiden kanssa. Yhteistyönä toteutetaan mm. taidetta, kulttuuria ja kiertotaloutta kehittäviä hankkeita.

Painovoima ry:n toimintaan ja tiloihin pääset tutustumaan Takojankatu vitosessa, Lahden Sopenkorvessa,

Verkossa yhdistys löytyy osoitteesta painovoima.net, instagramista ja facebookista, sekä youtubesta.