Tulitpa yksin tai yhdessä, yöpymään tai päiväretkelle, Enonsaaren virkistysalue tarjoaa ihastuttavien järvimaisemien lisäksi mahdollisuudet monenlaiseen touhuun ja puuhaan.

Café Siesta, saaren kesäkahvila, sijaitsee virkistysalueen historiallisessa päärakennuksessa. Kahvila on avoinna koko kesäkauden ti-su klo 11-18, mutta pyrimme palvelemaan säiden suosiessa myös virallisten aukioloaikojen ulkopuolella.
Keskeisellä paikalla virkistysaluetta sijaitsee katettu ja kahdella seinällä suojattu grillipaikka. Grillinä toimii ekologinen biohiiligrilli. Grillipaikan ympäristö on paloturvallinen, joten se on vierailijoiden vapaassa käytössä koko kesän. Tämän lisäksi virkistysalueelta löytyy muitakin nuotiopaikkoja, joissa saa sytyttää tulen vain jos metsäpalovaroitus ei ole voimassa.

Grillipaikan vierestä löytyy lasten leikkialu, jossa myös leikkimökki. Cafe Siestasta on lainattavissa erilaisia pihapelejä sulkapallomailoista mölkkyyn.
Suojaisa ja matala uimaranta tarjoaa loistavat puitteet niin pienille kuin isoillekin uimareille.

Luonnonsuojelualueella sijaitseva 1,8km mittainen luontopolku vie kulkijan läpi moninaisten metsäalueiden. Huomioithan, että polulla on myös hieman haastavampia kohtia kulkea.

Virkistysalueen läheltä löytyy Lahden kaupungin ylläpitämä laavu.